Данас је у хотелу Москва у Београду одржан радни панел представника Активног националног савеза.

 

beograd-hotel-moskva-terazije-foto-goran-cakmazovic

 

За округлим столом на тему ”Стратешке алтернативе Срба у 21. веку” јавности су изнели своје ставове: председник покрета Источне алтернативе и некадашњи високи функционер Српске радикалне странке, Драган Тодоровић, члан председништва ДСС-а, Игор Ивановић, председник покрета Српска лига, Александар Ђурђев, председник покрета Народна мрежа, Владан Глишић, као и истакнути политички аналитичари и новинари.

 

Учесници су у свом обраћању обухватили економске безбедносне и социолошке теме, док су у панелу јавног заговарања излагачи разматрали медисјку слику, притисак и репресију.

 

Учесници су донели заједнички закључак са овог панела у ком се позивају све патриотске снаге да на основу заједничких принципа започну процесе сарадње, координације, заједничког акционог наступања и обједињавања. Све то треба најпре да доведе до јаче заступљености у јавности, а затим до стварања респектабилне политичке силе која би у скупштини и на власти бранила и спроводила истинске националне интересе.

 

„Ми данас окупљени сматрамо да патриотске снаге у Србији имају историјску одговорност да учине све што је у њиховој моћи, како би стварна већина у Србији коначно добила политичку снагу довољно јаку да их адекватно представља у парламенту и политичком животу“, стоји у закључку.

 

Како се наводи, резултати такозване петнаестогодишње транзиције у Србији су очиглено веома лоши, док су европске и евроалтантске интеграције донеле Србији демографско, морално, економско, институционално, безбедносно и културно пропадање. Стога се у закључку панела предлаже да се на основу увида у такво стање дефинише основни минимум вредносних, геостратешких и политичких принципа који ће омогућити сарадњу и обједињавање патриотских снага у Србији.

 

А тај минимум заједничких вредности који би требало да окупи српску десницу учесници панела виде у следећем:

 

Безбедност: Прекид фактичког пузајућег учлањења Србије у НАТО и максимално повезивање са Русијом, јачање војске и безбедносног потенцијала државе, враћање обавезног војног рока.
Вредносно: Одбрана традиционалне породице и достојанства човека, промоција културе живота и рађања, васпитавање деце за патриотизам, развијање осећања дужности, солидарности и пожртвовања.
Економија: Обнова економског суверенитета Србије, јачање домаће привреде, спречавање даљњег отуђивања и распродаје стратешких ресурса.

 

 

Тагови: ;