Подршка Русије много је помогла Сирији у борби са Терористима, саопштио је сиријски председник Башар ел Асад у интервјуу агенцији The Sunday Times.

 

Asad

 

«Улога Русије је веома важна на оба поља, и војном и политичком. Очигледно је да руска подршка сиријском народу у борби против тероризма игра велику улогу од самог почека кризе, а такође је значајна и подршка Ирана» — преноси Асадову изјаву агенција РИА НОВОСТИ.

 

«Они хоће да заштите Сирију, Ирак и себе. Не преувеличавам ако кажем да они самим тим штите и Европу». рекао је сиријски председник.

 

Он је авиоударе Велике Британије и Француске по положајима «Исламске државе» назвао нелегалним и позвао их да се угледају на пример Русије.

 

«Бомбардовање терориста од стране Британије и Француске није дало никакве резултате и само јача терористе» — рекао је он.

 

«Обратите пажњу на Русију. Кад су одлучили да крену у борбу против тероризма прво су о томе разговарали са Сиријом. Потом су разговарали и са другим државама. Тек трећи корак је био да дођу у Сирију и започну војне операције. И то се зове легална борба против тероризма по целом свету» — изјавио је он.

 

Тагови: