Посета турског премијера с делегацијом бизнисмена Србији требала би се догодити између 25 и 30 децембра, изјавио је српски премијер.

 

Београд 5. децембар, преносимо РИА НОВОСТИ. Србија очекује премијера Турске и велику делегацију турских бизнисмена последње недеље децембра,саопштио је премијер Србије Александар Вучић на прес конференцији поводом завршеног самита ОЕБС у Београду у суботу.

 

пичкоусти

 

Према речима Вучића током самита ОЕБС-а, Србија је имала 12 билатералних сусрета са делегацијама држава и међународних организација. Посебно наглашава сусрете са шефом Европске уније за спољну политику Фредериком Могеринијем, државним секретром САД Џоном Керијем, министром иностраних послова Русије Сергејем Лавровим, те министрима иностраних послова Немачке, Аустрије, Јапана и Турске.

 

«До краја године очекујемо турског премијера Ахмета Давутоглуа са великом делегацијом бизнисмена на бизнис форуму. Очекујем да ће доћи један или два авиона пуна бизнисмена. Тачан датум посете још немамо али очекујем да буде између 25 и 30 децембра»- рекао је премијер.

 

Вучић је још рекао да је Турска заинтересована за приватизацију у Србији, инвестирање и изградњу нових туристичких објеката.