Број терористичких група је растао у време деловања америчке коалиције, а када се борби против тероризма прикључила Русија, њихов број је почео да пада.

Сиријски Председник Башар Асад је изјавио да су руске војне операције много ефикасније од операција коалиције предвођене САД.

GTY_bashar_al_assad_damascus_tk_130829_16x9_608

«Од почетка операција коалиције је прошло око годину дана, а шта су њихови успеси? ИГИЛ, «Џибхат ан-Нусра» и друге терористичке групе су расле и уништавале земљу. А шта се десило од када је Русија ушла у директан сукоб са екстремистима? ИГИЛ и » Џибхат ан-Нусра» су почео да се «грче и пузају» — то је наш спас», рекао је Асад.

Такође, председник Сирије је рекао да су француске и британске војне операције против ИГИЛ илегалне, јер од њих нико није тражио помоћ.

«Било каква акција у Сирији може бити законита само ако постоји сарадња са званичном Владом Сирије», нагласио је Асад, додајући да «Париз и Лондон имају жељу да се боре против тероризма, али у суштини само појачавају политичке несугласице и уопште лошу ситуацију у земљи».

По речима Башара Асада, Француска и Британија су биле међу онима који су на почетку сукоба подржавали терористе у његовој земљи.

Kata Bucik

Тагови: ; ; ;