Екипа хакера «Кибер-Беркут» наставља да анализира пошту шефа пољске компаније за производњу оружја «Ниво 11″ Павла Витолда Кжиковског. Они су утврдили да предузеће » СпецТехноЭкспорт» редовно сарађује са «Левел 11″ за брокерску продају оружја другим земљама.

 

У овом тренутку у рукама програмера су докази о могућим испорукама совјетских бомби из Украине у Катар.

 

KB_001

 

«Како се испоставило, поред противавионских митраљеза, делегација катарског Министарства одбране је била заинтересована да од «СпецТехноЭкспорта» купи велики број авиобомби совјетске производње. И, судећи по писму А.Пашинског, представници Катара су спремни да од пољске фирме «Ниво 11″, купе бомбе по цени знатно вишој од тржишне. Очигледно, у питању је хитна испорука, јер «ОФАБ 250-270» кошта око 700 америчких долара по комаду», пише на њиховом сајту.

 

У уговору је као крајњи корисник наведено Министарство одбране Катар, као извозник «СпецТехноЭкспорт», а увозник «Ниво 11″. У исто време постоји и такозвани «Агент», под којим се подразумева кипарска офшор компанија «Blessway Ltd» којом управља В.Бабицки.

 

KB_002

 

Хакери су збуњени чињеницом да бомбе не одговарају стандардима Ваздухопловства Катара и вероватно се неће користи за предвиђену намену. Истовремено, Министарству одбране Катара је веома важно да муниција буде совјетског порекла.

 

«Не можемо искључити могућност да то оружје може да се на невероватан начин појави у Сирији и експлодира у неком настањеном месту, не би ли се тако оптужила Русија да бомбардује цивилно становништво», верују чланови «Кибер Беркута».

 

Kata Bucik

Тагови: ; ; ;