У Подгорици је данас одржан састанак Организационог одбора протестног скупа који ће у Главном граду бити одржан у суботу, а против чланства Црне Горе у НАТО-у.
НЕ У НАТО

Портпарол Нове српске демократије Јован Вучуровић, саопштио је да је одлучено да скуп почне у 18 сати окупљањем испред Скупштине, након чега ће се ићи у шетњу до споменика Светом Петру Цетињском.

 

Поред чланица Демократског фронта које су противе учлањењу Црне Горе у НАТО, у организацији скупа учествују и Покрет за Пљевља, као и Мрежа НВО «Не у НАТО“, Покрет Слобода народу и Група грађана «Акција-реакција“.

«Од политичких странака којима је упућен позив да учествују у организацији, одговор је стигао од Демоса Миодрага Лекића, а нешто раније и од Демократа Алексе Бечића, који су нас обавестили да не желе да узму учешће у нашем протесту против НАТО-а, што смо примили к знању“, навео је Вучуровић.

 

Према његовим речима, Организациони одбор је одлучио да осталим политичким субјектима остави могућност да се, иако не желе да учествују у организацији овога протеста, њихови председници обрате грађанима у суботу, «јер ће међу окупљеним народом сигурно бити и њихових симпатизера“.

«Констатујемо да је ово тренутак у коме је веома важно да сви они који се противе учлањењу Црне Горе у НАТО буду заједно и буду јединствени у пружању отпора једној опасној намери која председнику ДПС-а Милу Ђукановићу само служи за продужетак неконтролисане власти“, рекао је Вучуровић.

 

Он је поновио да се организатори протеста противе могућности да се о тако важном питању одлука донесе без консултовања са грађанима.

Одлуку треба да донесу грађани на поштеном и правичном референдуму, јер све друго би кад-тад могло да се доведе у питање и имало би несагледиве последице по Црну Гору“, поручио је Вучуровић, пренели су црногорски медији.

Тагови: