Промоција најновије књиге проф. др Војислава Шешеља „Српски народ мора да ослободи Косово и Метохију“ одржана је у препуној дворани Сава центра, у организацији Комитета за одбрану.

 

Проф. др Војислав Шешељ истакао је у свом обраћању да је Хашки трибунал нелегалан и нелегитиман суд који је он у потпуности поразио. Шешељ је истакао да му је част што је пред Хашким трибуналом бранио и одбранио част 200 настрадалих добровољаца Српске радикалне странке, преживелих добровољаца, али и част целог српског народа. Председик српских радикала објаснио је како је детаљном елаборацијом хашких пресуда доказао да овај суд функционише на политичкој а не на правној основи.

 

12316364_926498107404081_2766578939754583950_n

 

Поздравну реч на промоцији одржао је потпредседник Српске радикалне странке Зоран Красић. О књизи су говорили угледни интелектуалци и универзитетски професори: проф. др Милован Бојић, проф. др Ратко Марковић, проф. др Веселин Ђуретић, проф. др Слободан Орловић, проф. др Никола Жутић и генерал Божидар Делић.

 

Скупу су се обратили и Вјерица Радета, Петар Јојић и Јово Остојић, српски радикали оптужени од стране Хашког трибунала за непоштовање суда. Њих троје су јасно и гласно поновили да нису криви, да не прихватају оптужбе које им се стављају на терет, да се неће добровољно предати нелегитимном и антисрпски оријентисаном Хашком трибуналу.

 

Извор: СРС

 

 

Тагови: ; ; ; ;