Украјински политичар Антон Герашченко је данас на својој Фејсбук страници објавио, најблаже речено, врло чудан статус. Он је пренео речи Џоа Бајдена из његовог данашњег обраћања украјинској Ради (скупштини) о Криму, које су украјински посланици поздравили дугим и бурним аплаузом.
Герашченкова објава:
CaptureAnton

Вероватно на први поглед није баш јасно шта је Бајден рекао а Герашченко пренео, што и није чудно за оне који не познају руски језик довољно, али јесте чудно за оне који на том језику говоре и обраћају се јавности. Следи превод  Герашченкове изјаве и реакција Руса на њу, које ће разјаснити ситуацију у коју је себе довео овај украјински политичар, као и разлог зашто је она насмејала Русе на друштвеним мрежама.

 

«Управо је, обраћајући се парламенту, потпредседник Џо Бајден рекао да Сједињене Државе никада, никада, никада неће прихватити чињеницу да је Крим окупиран од стране Руске Федерације!

Цела сала је поздравила ове речи громогласним аплаузом.

Устао сам и својим примером дигао на ноге целу салу у знак јединства Украјине и америчког народа у борби за правду и мир у Европи.

Истина и Сједињене Америчке Државе су са нама! Ми ћемо победити!»

 

CaptureaШта онда, чињеница је да Крим није окупиран?

 

Capturea1

Исправно. Није било окупације, значи, нема шта ни да се призна. Баш вам хвала САД, браво.
«Сједињене државе никада неће признати да је Крим окупиран од стране РФ»

 

 

Capturea2

«Бајден- сепаратиста! Ако не признаје да је Крим окупиран, онда он признаје да је део Русије»

Capturea6

И чему се радујете, господо? Бајден је рекао да САД никада неће признати да је Русија окупирала Крим. Ако он то не признаје, значи ње- окупације по мишљењу САД није ни било. То јест САД никада неће признати да је Крим окупиран… дивота! И сви су аплаудирали томе стојећи…

Capturea4

Тај тренутак када ниси разумео чему си аплаудирао, а после се још и на друштвеним мрежама обрукао.

Тагови: ;