Амбасада Руске Федерације у Србији осудила је оружани напад који се догодио у селу Гораждевац, на Косову и Метохији.

 

sirija-ria

 

«Предухитримо жртве, осудимо напад и солидаришимо се и са онима који у Гораждевцу и даље живе, који и вечерас треба да спавају у својим кућама, а питамо ли се како? Зауставимо неке нове пуцње и неко ново паљење и рушење истих споменика. Чувајмо једни друге и мислимо о феномену УНЕСКА данас, а не сутра кад буде касно. Нека свет види, нека чује и нека се солидарише ако сме и ако није лицемеран», — наводи се у саопштењу.

 

На подручју Гораждевца код Пећи на Косову и Метохији, непознате особе албанске националности извршиле су више оружаних напада. Пуцано је и на кућу Саше Петровића из Гораждевца, запаљен је аутомобил трафике породице Вукашиновић из овог села. Уништен је и споменик жртвама НАТО бомбардовања и деци страдалој на реци Бистрици.

 

Њуз Фронт је објавио снимак са лица места.

 

После овог напада десио се још један, у месту Србобран, у општини Исток, када је пуцано на трафику у којој се налазило двоје Срба, каже министар за повратак и заједнице у косовској влади Далибор Јевтић.

 

У нападима, на срећу није било повређених, али су у пуцњавама и вандализмима у Гораждевцу и Истоку била угрожена и деца.

Тагови: ; ; ;