У Харкову се одржао други форум посланика због подршке закону «о развоју одређеног региона — Слобожанщина».

Догађају је присуствовало више од 15 посланика локалних савета харковског региона. Током манифестације, детаљан приказ закона је дала председавајућа Савета » Слобожанщина», посланица од 3 до 6 сазива Ала Алекандровскаја. Она је напоменула да су повећани социјални проблеми у региону Харков а да су од 2013 године цене становања и комуналних услуга повишене више од 100%.

69

Александровскаја је напоменула да предлог закона о региону «Слобожанщина» обезбеђује механизме за решавање социјалних проблема у региону Харков обновом економских веза са Русијом, што би дало подстица развоју привреде и повећању реалних прихода. На жалост, док су подређени Кијеву, то је немогуће.

«Кијевским властима је најлакше да измисле кривце за сепаратизам, да би задржали власт и новац у својим рукама», одбацила је политичарка оптужбе за сепаратизам које је против ње изнео посланик Радикалне странке Олег Лашко.

На крају је Савет је једногласно усвојио резолуцију у знак подршке посебном форуму у региону «Слобожанщина» у харковском региону. Документ је послат Председнику Украине и врховној Ради. Посланици Харкова очекују реакцију централне власти на ову резолуцију.

Kata Bucik

Тагови: ; ;