Утицајни амерички лист Тајм објавио је најужу листу кандидата за титулу „Личност године 2015″, а међу њима је – веровали или не – тренутно најпоремећенији ум на планети, вођа Исламске државе, Абу Бакр ал-Багдади.

 

Captureabubakr

 

(Не)човек који је за сваку осуду, поремећени масовни убица, психотични религијски фанатик и најужаснији могући терориста и криминалац, нашао се заједно раме уз раме са руским председником Владимиром Путином, иранским председником Хасаном Роуханијем, немачком канцеларком Ангелом Меркел и кандидатом за председника САД-а, милијардером Доналд Трампом.

 

Лист Тајм пише да Путин игра „одлучујућу улогу у борби против Исламске државе“, Меркеловој се признаје ангажованост на пољу решавања проблема везаних за мигрантски талас у Европи, ирански лидер Роухани је на листи због постизања нуклеарног споразума са западним земљама, а на листи је и једна организација која се бори за права афроамериканаца „Black Lives Matter“.

Сам акт кандидовања човека као што је Абу Бакр ал-Багдади за титулу „Личност године“ представља по свим критеријумима најгрубље вређање жртава терора Исламске државе, али и удар на основне цивилизацијске вредности.

 

Поставља се питање какви изопачени умови одлучују да истичу на овакав начин тренутно најмонструознијег зликовца на свету и да ли било ко размишља какав ефекат би могло имати евентуално проглашење ал-Багдадија за „Личност године 2015″ на религиозне фанатике и џихадисте широм света.

 

Подсећамо, Адолф Хитлер је био награђен овом титулом часописа Тајм 1938. године, али то је било пре отпочињања глобалних сукоба и проузроковања масовних жртава. У случају вође Исламске државе, број жртава је у овом тренутку и више него монструозан.

 

(Правда- Дневне Новине)

 

Тагови: ; ; ;