Београђани су 9. децембра имали прилику да виде прву заједничку трибину ДСС-а и „Двери“. Место догађања била је Велика сала општине Стари град где се (многи би рекли, коначно) окупила српка патриотска опозиција. Или, како они кажу, једина права опозиција… На трибини су у име ДСС-а говорили Санда Рашковић-Ивић, Александар Поповић и Урош Јанковић, док су „Двери“ представљали Бошко Обрадовић и Срђан Ного.

 

1

 

„Ово је први пут после 15 година да се окупи српска опозиција“, приметио је Обрадовић.

 

„Време је да се Србији понуди алтернатива, да дође до буђења српског народа, до коначног обрачуна!“.

 

На коју алтернативу се овде мисли, и за шта се залаже блок ДСС- „Двери“? У питању је скретање са курса „евроунијатске“ политике и окретање ка Истоку. Обрадовић је рекао да стратегијска сарадња мора да се оствари са Русијом, али и са Евроазијским економским савезом и са ОДКБ-ом. „Доста је више пузања у ЕУ и пузања у НАТО“  сматра и Рашковић-Ивић.

 

„Ми знамо ко су нам пријатељи, а ко непријатељи“, наставила је она, означивши термином „пријатељ“ Руску Федерацију.

 

 

Патриотска српска опозиција залаже се за многе промене у земљи, која је скоро у потпуности распродата. Лидер „Двери“ истакао је да нам је већ све одузето, па чак и држава. Скоро 80 посто свега што је било у власништву државе сада припада странцима. Време је да се престане са распродајом свега, почевши са заустављањем процеса распродаје „Телекома“, распродајом земље и продајом српских компанија. „Странцима не треба да се продаје српска земља, чак ни у саксији“ била је изричита Ивићева.

 

2

 

Талас евроскептицизма, као што видимо, захвата и нашу земљу и питање је колико ће политика ЕУ-нема-алтернативу уопште моћи да се одржи. На евроскептицизам у Европи се посебно осврнуо Бошко Обрадовић, рекавши да је зато коалиција ДСС-„Двери“ опозиција која представља европску будућност. Са овим су се сложили сви присутни у препуној сали општине Стари град, у којој је, ако смем да приметим, било дупло више људи него што дозвољава капацитет сале.

 

Ово је права слика српске опозиције јер, како год медији представљали стање на домаћој политичкој сцени, нас, патриота је бар дупло више.

Тагови: ; ; ; ;