Приштина позвала САД и ЕУ у помоћ око демаркације границе са Црном Гором, рекао је такозвани косовски премијер Иса Мустафа. » Ђукановић ми је рекао да је могуће да исправимо евентуалне грешке «, рекао је Мустафа.

82172_vest_kosovo

Будућу границу између Црне Горе и такозваног Косова «нацтраће» стручњаци из ЕУ и САД, које је Приштина позвала у помоћ пошто је опозиција жестоко протестовала због начина на који је договорена демаркација те границе.

Такозвани премијер Иса Мустафа је, приштинској телевизији РТВ21, рекао да ће експертима из САД, ЕУ и, могуће, Велике Британије на располагању бити сво документи којима располаже Приштина, укључујући и замерке које је претходних месеци износила опозиција, сматрајући да је договор са Подгорицом начињен на штету Косова.

«Страни стручњаци ће видети да ли су направљене грешке, а са наше и цногорске стране постоји спремност да се грешке исправе», рекао је Мустафа.

Он је, такође, рекао и да је Мило Ђукановић «спреман да се евентуалне грешке исправе».

Уз споразум о формирању Заједнице српских општина, демаркација границе са «Косовом», бар декларативно, била је главни узрок серије насилних протеста у Приштини и једнако блокаде парламента.

Суспензија ових споразума представља услов који је опозиција поставила Мустафи и Хашиму Тачију за повратак у парламент.

Споразум о демаркацији границе потписан је средином августа у Бечу.

Тагови: