«Јединство и солидарност између грађана Русије је све веће у тешким временима, када је нарочито изражен значај поверења и солидарности, ослањање на традицију братства и сопствену историју», изјавио је Председник Владимир Путин на свечаности уручења државних награда.

 

RFnlTqjUREMYgLUPlNpBxlAM6edFujaA-620x330

 

«Време стално пред нас поставља нове изазове, потврђује снагу нашег јединства, спремност да радимо заједно и да штитимо и бранимо националне интересе Русије. У таквим тренуцима посебно оштро осећамо смисао поверења, солидарности и везу међу генерацијама. Важно нам је да ценимо своју историју и њене лекције, ослањамо се на традицију братства и тежњу да ујединимо наш мултинационални народ», рекао је Путин за РИА Новости.

 

Он је нагласио да нас «данас јединство и солидарност чине јачим».

 

«Срећом, наше друштво је било и биће посвећено обављању стручних и грађанских дужности, креативној потрази, стремљењу ка новим победама, одговорности за земљу, храбрости», рекао је шеф државе.

 

 

Председник је у екатеринској сали Кремља уручио државне награде најбољим Русима: Међу награђеним су Генадиј Хазанов, Никита Михалков, Јуриј Соломин, Дмитриј Хворостовскиј, Жорес Алферов и Леонид Бокерија.

 

3 децембара је Путин на крају свог говора у Савезној скупштини прочитао цитат Дмитрија Мендељејева о важности јединства народа.

 

«Прочитаћу вам један цитат, потпуно неочекиван чак и за мене. Речи које је тај човек изрекао су далеко од политике. Дмитриј Мендељејев је ове речи изговорио пре 100 година».

 

«Разједињене ће нас лако уништити. Наша снага је у јединству, војсци, доброћудној благочестивости, природном прираштају народа и у расту нашег унутрашњег богатства и мира», прочитао је цитат Путин.

 

«Феноменалне речи, упућене директно нама данас», додао је он.

 

Kata Bucik

Тагови: ; ;