Дан 9 децембар. ПРАВМИР. У коптској Катедрали Свих Светих у Шарм ел Шеику је одржан велики помен жртвама авионске несреће А321.

4147042

На 40 дана после трагедије, помену жртвама је присуствовало неколико стотина људи и то локални свештеници и они пристигли из Каира, представници власти Египта, руске дипломате, политичари, новинари, парохијани из коптске заједнице, Руси стално настањеног овде, јавља ТАСС.

Пре парастоса је одржан погребни марш око храма уз звоњаву црквених звона. Учесници су носили египатске и руске заставе, велики транспарент са именима погинулих и транспаренте са исписаним речима туге и слоганом: «Русија и Египат заједно против терора».

Многи Египћани који су дошли на молитву су изразили саосећање у вези са овом несрећом. «Тешко је описати бол који осећамо. Наши народи су повезани пријатељством и јединством и многи од нас доживљавају ту несрећу као личну трагедију», рекао је јеедан од парохијана. Многи нису крили сузе. «Ми тугујемо са вама и надамо се да овакве трагедије никада више неће потамнети наша срца».

Kata Bucik

Тагови: ; ; ;