Пожари узроковани гранатирањем од стране украјинских снага безбедности уништили су три приватне куће у Спартаку, рекло је локално становништво Доњецке Народне Републике.

orig-710x4001449741095donbass-razrusheniyaobstrel-1449741027

 

«Сада је већ постало извесно да су од последица гранатирања изгореле три куће — рекли су становници Спартака Доњецкој новинској агенцији. — Било је директних погодака, али хвала Богу да људи у тим кућама не живе.»

 

Украјинске снаге су у току ноћи напале Спартак отворивши ватру из минобацача. Поред тога, како каже локално становништво, ВСУ је у нападу користила обележавајућу муницију. Пре овога извештено је о уништавању само једне куће.

 

Прошлог месеца, ситуација у Донбасу се погоршала због наставка напада украјинске војске. Мисија ОЕБС-а је потврдила погоршање војне ситуације и почела је да ствара тимове у насељима која су највише гранатирана од стране Украјинске службе безбедности. Синоћ су ноћ провели у Горловци, а следећу планирају да проведу у Дебаљцеву. Упркос томе, ВСУ наставља да напада, игноришући чињеницу да свакодневно угрожава безбедност цивилног становништва и посматрача.

 

 

Тагови: ;