Председник Русије Владимир Путин у четвртак је обишао мултимедијалну изложбу посвећену 10. годишњици телевизијског канала Раша тудеј. Изложба се одржавала у изложбеном комплексу Нови мањеж у Москви. Наш редитељ Емир Кустурица је такође присуствовао овој свечаности и наступио са својим бендом.

 

1101722619

 

Путин је навео да није очекивао успех у размерама какве је током деценије рада постигао телевизијски канал.

 

„Када говоримо о РТ, ми њиме не управљамо, не мешамо се у ваш оперативни рад. Водите сопствену редакцијску политику, а ми поштујемо такав приступ. И не само то, ако неко на власти престане да поштује и покуша да управља, овакве креативности више неће бити. А ми смо у принципу заинтересовани за то да ви будете ефикасни“, нагласио је руски председник.

 

12376060_901371676605708_3184020963490829313_n

 

Путин је истакао да се РТ равноправно такмичи с традиционалним глобалним информативним структурама, а у низу региона их и превазилази.

 

„Важно је да ваш глас чују не само политичке елите, него и обични грађани других земаља“, нагласио је Путин.
„Било би чудно ако бисте игнорисали став руских власти или ако бисте се прикључили редовима оних ваших колега из других земаља за које је информативна борба, у овом случају против наше земље, постала својеврсни тренд сада. Укључивати се у такву размену удараца, према мом мишљењу, нема никакве сврхе. Није потребно увлачити се у сукоб, потребно је просто излагати свој став. У томе је снага слободне штампе“, навео је Путин.

 

1101717255

Прослави јубилеја РТ-а и мултимедијалној изложби присуствовао је и наш редитељ Емир Кустурица. Не можемо да не приметимо и то да је Кустурица добио место за столом до самог председника Руске Федерације Владимира Путина.
Кустурица је касније наступио са својим бендом на овој прослави.

 

Тагови: ; ; ; ; ;