Председник Русије Владимир Путин у четвртак је обишао мултимедијалну изложбу посвећену 10. годишњици телевизијског канала Раша тудеј. Српски редитељ Емир Кустурица је такође присуствовао овој свечаности и наступио са својим бендом.

 

12376060_901371676605708_3184020963490829313_n

 

На свечаној вечери, прослављени српски режисер добио је почасно место, међу стотинама високих, угледних званица, Кустурица и његова супруга Маја седели су одмах поред председника Путина.

 

«Са председником Русије Владиморим Путином разговарао сам јуче у Москви, током прославе 10 година ТВ канала „Раша Тудеј“  о широком кругу тема, понајвише о руској бази на Балкану, односно у Србији. Ја сам му предложио да постави руске ракете у мом дворишту!» — овако је за „Искру“ данас Емир Кустурица кратко прокоментарисао синоћњи сусрет у Москви и разговор са председником Русије Владимиром Путином.

 

Изложба се одржавала у изложбеном комплексу Нови мањеж у Москви.

 

Телевизија «Раша тудеј» почела је са радом 2005. године. Тренутно њена информативна мрежа има око милијарду гледалаца. Задатак запослених канала РТ је одувек био да пруже алтернативни поглед на догађаје, да направе слику света какав он заиста јесте. Посебно је значајан однос снага сада, када се на пољу информација одвијају праве битке.

А данас су медији «моћнији од хиљада пројектила».

 

Искра / Њуз Фронт

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;