Цели интернет су обишле слике из украјинског парламента на којима премијер Арсениј Јацењук, покушава, не испуштајући букет цвећа из руке, да се задржи за говорницом док га » износе «,- написала је на свом фејсбук профилу портпарол руског министарства иностраних послова Марија Захарова.

јацењук

» Илустровани пример хибридног рата, хибриди су пред вама » — написала је Захарова.

Подсетимо до туче у украјинском парламенту је дошло данас у време иступања премијера Јацењука који је говорио да је до формирања владе дошло након коалиције са Блоком Петра Порошенка и да Блок сноси одговорност за поступке министра енергетике Владимира Демчишина који је добио место по квоти која припада Блоку.

Незадовољан иступањем премијер посланик Блока Олег Барна донео је премијеру букет ружа а потом покушао да га однесе од говорнице.Након тога избила је масовн туча осталих посланика.

Скупштински спикер Владимир Гроисман након тога је изјавио да ће тражити искључење посланика Барне са наредних седница парламента.

Иначе туче у украјинском парламенту су веома честе, последња значајнија је била између Љашка и Мосинчука.Кад држава остане » без хлеба » једино им преостаје да народ забављају оваквим спектаклима