Индивидуални немачки пољопривредници верују да је време да се размотри однос ЕУ према руским санкцијама, рекао је шеф једног од удружења немачких пољопривредника Петер Паршер.

Он је рекао да је забрана трговине са Русијом изазвала озбиљну штету пољопривреди Немачке, што директно, што индиректно.

«Тражимо могућности на неким другим тржиштима изван ЕУ, али је то дуг процес», рекао је Петер Паршер.

1ysw1d

Удружење има око 280 000 чланова. Према извјештајима НСФ, у односу на 2014 годину, у 2015 години је просечан приход по пољопривредног земљишта смањен за 35%. Разлози се налазе у санкцијама према Русији и економској кризи у Кини, верују пољопривредници.

«Ситуација у глобалној економији и у погледу економског раста није најбољи, посебно у Кини. Смањени привредни раст у Кини је 3%, а пад у светској економији 1%», рекао је Паршер.

«Истовремено, због ниске цене нафте, земље извознице црног злата зарађују мање. Уверен сам да је пад тражње у азијским земљама изазван и неким другим разлозима», рекао је фармер.

Да подсетимо, француски посланик је пре неки дан говорио о могућем укидању санкција против Русије под одређеним условима. Италија је такође тражила укидање санкција.

Kata Bucik

Тагови: ; ;