Стручњаци су упутили апел Влади Србије да не продаје Телеком Србије јер та компанија може да издржи конкуренцију и да буде профитабилна.

 

telekom-srbija-2-n1

 

„Погубна би била одлука да се Телеком прода некој од страних компанија, односно инвестиционих фондова, уз образложење да не може да издржи конкуренцију и да држава није способна да води ту компанију“, наводи се у саопштењу које су потписали Александра Смиљанић, професорка Електротехничког факултета у Београду и бивша министарка за телекомуникација, Јасмина Вујић и Предраг Петровић, чланови Академије инжењерских наука Србије.

 

У саопштењу се подсећа да је Академија инжењерских наука Србије почетком године урадила анализу која је показала да Телеком никако не треба продавати, а која је, заједно са отвореним писмом 210 врхунских стручњака из Србије и 11 земаља у свету, прослеђено више пута Влади, председнику Србије, и свим посланицима.

 

„Дозволите стручњацима да помогну у будућој оптимизацији пословања Телекома, као регионалног лидера и једна од најпрофитабилнијих и стратешки најважнијих компанија у Србији, која је 2014. била проглашена и за највећег регионалног инвеститора. Шта би нам рекли Пупин и Тесла?“, наводи се у саопштењу стручњака за телекомуниакције.

 

Бета

Тагови: ;