Посматрачи Специјалне посматрачке мисије ОЕБС–а открили су да је нестало украјинско оружје из складишта у којима се раније налазило, навео је извор у прес–служби мисије.

 

384548901

 

„Деветог децембра Специјална посматрачка мисија је поново посетила место сталног складиштења наоружања Оружаних снага Украјине и установила да недостаје целокупно раније регистровано наоружање. Ван овог места Мисија је забележила колону од седам тенкова Т–72“, рекао је извор. ОЕБС није навео о којој врсти наоружања се ради.

 

Притом, представник мисије је нагласио да се војна техника представника самопроглашене Луганске Народне Републике као и пре налази у складиштима.

 

Према његовим речима, у Луганској области ситуација у целини остаје прилично мирна, иако су посматрачи ОЕБС–а током 18 патролирања у региону забележили седам кршења примирја.

 

У Донбасу је на снази примирје које се у последње време све чешће крши. Русиjа jе у УН изразила забринутост због пораста тензиjа у Донбасу током протеклог месеца и повећаног присуства украjинских снага у том региону, изjавио jе стални представник Руске федерациjе при Уjедињеним нациjама Виталиj Чуркин.

 

Oн jе навео да оружане снаге Украjине настављаjу да повећаваjу присуство своjих снага у региону, „чак и не скриваjући премештање тешке технике“.

Тагови: ; ; ;