Обраћање председника ратне владе Југославије, Момира Булатовића — подсећање на жртве НАТО агресије на Србију у Црну Гору. Булатовић помиње Лазаревића који се из Хага вратио невин, кога уз све напоре нису успели да осуде за оно за шта је СР Југославија оптужена. Како је рекао, жртава је било, али ни приближно онолико колико нам је преписано- на стотине хиљада, и док су наше руке чисте, то исто не можемо рећи за НАТО који не само да има крв Црногораца и Срба на својим рукама, већ и крв невиних људи са Блиског истока и свих земаља које је Алијанса бесправно напала.

 

«Не смемо да учествујемо у сукобу Русије и НАТО. Седимо да озбиљно разговарамо са онима који другачије мисле од нас, не смемо да се пребројавамо», рекао је Момир Булатовић.

«Не можемо дозволити да Црна Гора уђе у обрачун између великих сила. Наши политичари мисле да ће их улазак у НАТО спасити од одговорности. И, знате, они су у праву. НАТО није само савез убица и већ и савез лопова.»

«Да ли је НАТО спасио Грчку економских проблема? Да ли је спречио терористичке нападе у Европи? Не.»

«Црна Гора је сада постала пион у геополитичком игри. Нема другог разлога за наш позив у НАТО осим да би се повећао притисак на Русију. Ми у томе не смемо учествовати!», поновио је Булатовић.

 

Пренос из Подгорице

Ексклузивни снимци Њуз Фронт

Тагови: ; ;