Британски премиjер Деjвид Kамерон спреман jе да одустане од кључног захтева да би постигао договор у преговорима о чланству његове земље у EУ, обjавила jе данас британска штампа.

 

Dejvid-Kameron-Jutjub-650x469

 

Позиваjући се на неименоване изворе британске владе, Tелеграф, Tаjмс и Индипендент су обjавили да jе Лондон покушавао да ограничи приступ државноj помоћи мигрантима из EУ, али да би од тога могло да се одустане ако би се постигла сагласност о другом начину ограничења прилива миграната.

 

План, према коjем би мигранти из EУ морали да чекаjу четири године пре приступа државним бенефициjама у Британиjи, био jе кључна тачка у Kамероновим новим преговорима о чланству у европском блоку пре одржавања референдума коjи би требало да буде одржан до краjа 2017. године, пренела jе агенциjа AфП.

 

Oдустаjање од тог захтева би значило да би референдум могао бити одржан у jулу 2016. године, навео jе Индипендент.

 

„Британци су забринути због нивоа миграциjа из EУ у Британиjу. Наjважниjе jе решити пробелем, а не прецизирати форму договора“, цитирао jе британски лист неименовани извор британске владе.

 

„Четворогодишњи период jе база за преговоре. Tо jе идеjа премиjера, али ако буде других идеjа коjе су боље, он ће их вољно прихватити“, пренео jе Tелеграф речи неименованог истакнутог британског званичника.

 

Правда

Тагови: ; ;