Представници оружаних снага Сирије пријавили су ослобођање пет градова јужно од града Алепа, 360 километара од сиријске престонице.

 

233201632561a2e259675c297079918_v4_big

 

Према подацима сиријских снага безбедности, после успешних операција сиријске војске против екстремних исламистичких група, владине трупе су дошле до аутопута север-југ и ту отвориле ватру на исламисте:

 

«Банде побуњеника су претрпеле губитке и повукле се ка свом упоришту у Ез-Зирбе. У претходно окупираним селима се већ ради на деминирања путева и кућа, да би се обезбедио повратак житеља својим домовима», саопштило је сиријско Министарство одбране.

 

Такође се извештава да су сиријски авиони извршили серију напада на положаје терористичких група, «Џебхат аш Шамија», које се налазе северно од Алепа. Током напада из ваздуха убијен је командант терориста Ахмед Хејрала.

 

Поред тога, сиријска авијација је бомбардовала руте за снабдевање групе «Џебхат ан Нусра», која је се протеже од границе са Турском ка граду Харејтан.

 

Истовремено су се одигравале борбе источно од Алепа. Владине трупе одбиле су терористичке нападе бораца «Исламске државе» који су покушавали да поврате контролу над положајима које су изгубили прошле седмице у близини Деир Хафира, 52 километара од Алепа.

 

 

Тагови: