Отварање два поглавља за приступање Европској унији није добра вест за Србију и грађане, јер ће ЕУ имати нови инструмент за притиске и уцене.

 

3_0

 

Једини интерес Европске уније када је Србија у питању јесте њена политичка и економска колонизација, територијална дезинтеграција, трајно слабљење као државе и удаљавање од Русије и других Србији пријатељских земаља. Да ЕУ не жели добро Србији посебно сведочи поглавље 35 којим се од Србије тражи „потписивање правно обавезујућег споразума са Косовом о пуној нормализацији односа“, што није ништа друго до форма за признавање независности лажне државе Косово.

 

Отварање поглавља прати агресивна медијска кампања и еуфорично изношење три крупне неистине: да се ради о историјски важном догађају „око кога у Србији постоји сагласност“, да „отварањем поглавља Србија доспева на неповратни пут ка ЕУ“ и да је то „доказ да Србија постаје уређенија и да ће бити боља за своје грађане“.

 

Истина је потпуно супротна.

 

Сагласност о уласку у Европску унију у Србији не постоји, а воља грађана може да се утврди само расписивањем референдума, од којег актуелна власт бежи, јер би морала да престане да крије да су услови уласка у ЕУ признавање независности Косова и прекид пријатељских односа са Русијом.

 

Из истог разлога тврдња да је пут у Европску унију неповратан представља потпуну бесмислицу. Само воља грађана то може да одреди и одредиће, а не самовоља Бриселу подређене евроунијатске српске Владе.

 

О неистини да приближавање ЕУ предстаља доказ да Србија постаје уређенија и економски просперитетна држава најбоље говори чињеница да представници бриселске администрације свакодневно изричу похвале српској Влади, добро знајући да је у Србији угрожен демократски поредак, да нема владавине права и да се садашњом економском политиком дугорочно штети њеном привредном развоју.

 

У оквиру поглавља 30 у преговорима о приступању Европској унији, кључно ће бити регулисање производа са генетски модификованим организмима, подсећа и Савет за пољопривреду Српског покрета Двери.

 

Висока представница EУ за спољну политику федерика Mогерини изjавила jе данас пред почетак састанка Oдбора за спољне послове Eвропског савета да ће шефови дипломатиjа EУ позвати на отварање првих поглавља у преговорима са Србиjом и Турском. А Србија је апсолутно спремна за отварање поглавља у преговорима са Европском унијом, оценио је премијер Александар Вучић.

 

ДСС / Србин.инфо / Њуз Фронт

Тагови: ; ; ; ;