Председник Србије Томислав Николић пренео је данас амбасадору Руске Федерације Александру Чепурину задовољство што су две земље очувале изванредне односе упркос искушењима, а Чепурин шефу српске државе новогодишњу и божићну честитку руског председника Владимира Путина.

 

Beograd, 15.12. 2015. -Predsednik Srbije Tomislav Nikolic sastao se sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Cepurinom danas,u zgradi Predsednistva, u Beogradu. (BETAPHOTO/NENAD PETROVIC/MO)

Како је саопштено са Андрићевог венца,преноси Танјуг,  председник Путин је у честитки, поред осталог, изразио наду да ће се конструктивни и садржајни контакти два председника наставити.

 

„У одлазећој години односи Русије и Србије су се развијали у духу стратешког партнерства. Покренути су нови заједнички пројекти од узајамне користи у различитим областима”, навео је Путин у честитки.

 

Председник Русије је навео и да „високо цени Николићев долазак у Москву, на прославу 70. годишнице победе у Великом отаџбинском рату и учешће српских војника у паради на Црвеном тргу”.

 

„То је уверљива потврда јединства приступа наших земаља поукама и наслеђу прошлости. Надам се наставку наших конструктивних и садржајних контаката”, написао је Путин у честитки, уз жељу за добро здравље и успехе Николићу и његовим најближим, а „братском народу Србије мир и благостање”.

 

Председник Николић је током сусрета са Чепурином рекао да је Србија остала привржена Русији.

 

„То је став народа, а ми политичари постојимо због народа, а не обратно”, рекао је председник Србије.

 

Сарадња две земље мора значајно да се унапреди у области економије, истакао је Николић и додао да би Русија да инвестира у производњу у Србији и заједнички производ пласира на свом тржишту.

 

Коментаришући актуелну међународну политичку ситуацију, председник је изразио очекивање ће се ЕУ вратити сарадњи са Русијом, јер је то у заједничком интересу.

 

„Русија се определила за борбу против највећег светског зла — тероризма и да се успостави мир. Могла је уместо тога да улаже у бољи живот својих грађана и да се бави собом. То су велика искушења, која само велика Русија може да поднесе”, констатовао је председник Николић.

 

Амбасадор Чепурин је констатовао да је 2015. година била веома тешка и пуна искушења.

 

„У наредну годину улазимо пуни оптимизма”, рекао је Чепурин и додао да ће руска страна наставити да јача односе са Србијом, посебно у области економије.

 

Политика

Тагови: ; ; ;