«Црна Гора очекује да одржи историјски блиске везе са Москвом и након уласка у НАТО; неће бити промена у визном режиму», рекао је црногорски Премијер Мило Ђукановић.

 

????????????????????????????????????

«Један од разлога за наше чланство у НАТО је већа стабилност, не само за грађане Црне Горе, већ и за стране инвеститоре и туристе. Дакле, наш циљ је да руских туриста буде још више», изјавио је Ђукановић у интервјуу за «Коммерсант».

 

«Руси са задовољством путују у земље НАТО-а: Шпанију, Италију, Француску, Грчку и друге земље. Албанија је такође постала чланица НАТО-а и Руси тамо иду без визе. Зашто би са Црном Гором требало да буде другачије»? пита Ђукановић.

 

«Наше чланство у НАТО није усмерено ни против кога. Дакле, није усмерено ни против Русије. Ми немамо ни један разлог да не задржимо историјски блиске односе са Москвом. Да ли стварно неко мисли да Русија нема пријатеље у НАТО-у?» закључио је Ђукановић.

 

Да подсетимо, Црна Гора је подржала пооштравање санкција према Русији којима се забрањује улазак на територију Црне Горе руским држављанима који су осумњичени за умешаност у подривање територијалног интегритета Украјине.

 

Kata Bucik

Тагови: ; ; ;