Руски експерт, козак Запорожац, Владимир Рогов у емисији «У ствари»  агенције Њуз Фронт, говори о дешавањима у Црној Гори, како Црну Гору насилно гурају у НАТО, који су могући разлози за то.
Домаћин програма је Сергеј Веселовски.

 

news-front-2-11-2015-312

Црна Гора, последња држава која се одвојила од Југославије, чије смо одвајање ми осудили још тада, сада полако иде ка члансту у НАТО. Корен свега тога је Ђукановић, лукави и безпринципијелни човек који већ 25 година влада том државом, користећи се разним преварама, прво као представник левице, па онда као проевропски човек, а ево сада и пронатовски. Природно, такве осцилације у промени ставова, су одлика било ког олигарха који покушава да легализује украдене милионе и милијарде.

 

Народ Црне Горе је постао талац те политике, али примећујемо да наши темпераменти Јужни Словени, импулсивни и емотивни, брзо излазе на улицу и показују свој став. Чињеницу да је Црна Гора у грозници више од два месеца, тешко је не приметити, чак и у информационом простору, иако западни медији — комплетном информативном блокадом- ни реч нису рекли о томе.

 
Сада је дошло до значајних догађаја јер су заједно са народом почели да се појављују људи који играју симболичну улогу у томе и тако постају њихово «мерило». На пример, уважени и популарни човек у Црној Гори, Момир Булатовић, политички неактиван већ дуже времена, се појавио да подржи народ, ту моралну већину која је изашла на улице да искаже свој протест против владавине Мила Ђукановића и етике окупације Црне Горе. Мишљења сам да велики догађаји почињу малим, и надам се да ће управо са Црном Гором и почети ослобађање Балкана и целе Европе од окупације Англосаксонаца. Али, мора се знати да је та борба веома озбиљна и тешка.

 

По свим статистикама минимум 70% а максимум 90% народа Црне Горе је против приступања НАТО-у. Мора се знати да је неколико хиљада људи који излазе свакодневно на улице, за Црну Гору процентуално много. Ако упоредимо са Русијом то би било око 1,5 до 10 милиона људи на улицама Москве свакодневно.
Тамо се памти шта је НАТО урадио њиховој земљи, и присуство «триколора» (застава) не само српских већ и руских, просто мора запасти човеку за око.

 
Чини ми се да постајемо сведоци почетка «балканске зиме» која је наставак «руског пролећа». Са Булатовићем смо разговарали пре месец дана, и његове прогнозе се поклапају са мојим, али не бих откривао детаље наших разговора да не бих можда постао иницијатор неких догађаја, или открио планове обичних људи у Црној Гори у борби за своју независност и суверенитет своје државе.

 
Мислим да ће Црна Гора и даље бити у центру интересовања, јер Ђукановић ради све да не дође до референдума, а опозиција је спремна да на себе преузме политичку одговорност за протесте против НАТО-а, а за референдум, за суверенитет и територијални интегритет, рећи ћемо мале, али поносне Црне Горе.

 
Ја бих истакао и то да је Булатовић био уз Русију и онда када је Русији било тешко, не само сада кад смо у успону, говорио је гласно и против изручења Генерала Младића Хагу, а помињем све то јер Булатовић своје принципе за све ово време није мењао, и то говори много о његовом моралу, политичкој зрелости и одговорности за своје речи и дела. Срећан сам што се појавио међу демонстрантима, што је изашао на улице Подгорице и то сматрам знаком јачег израза воље народа.

 

 

Тагови: ; ; ;