Након што је Русија увела економске санкције против Турске, у Анкари је основан «Кризни штаб» предвођен замеником Премијера, задужен за привреду.

АНКАРА 16 децембар / ТАСС / Губици Турске због руских економских санкција могу бити 9-10 милијарди долара, саопштио је у среду турски економиста и колумниста за Bloomberg ТВ Мурат Сагман.

turska-rusija

«Губици због кризе у односима Турске и Русије у области туризма и извозно-увозних операција се процењују на 9-10 милијарди долара», наводи Сагман информативном порталу » Хаберлер».

Експерт је подсетио да се Турска и раније суочавала са озбиљним проблемима у привреди због кризе која је избила у односима са Израелом, Италијом, Француском. «Неки од њих су били кратког даха, други трају већ месецима. Мислим да ће у првој половини 2016 године доћи до попуштања (са Русијом), јер две земље имају веома важне заједничке интересе», рекао је Сагман.

Након увођења руских економских санкција против Турске, у Анкари је основан «Кризни штаб» који предводи заменик Премијера задужен за привреду Мехмет Шимшек. Комисији је препоручено да предложи пакет контрасанкција.

Раније је Шимшек јавио да ће турски губици због санкција бити око 9 милијарди долара.

Пакет контрамера

Турски Министар иностраних послова Мевлут Чавушоглу је рекао за лист » Акшам» да Анкара припрема пакет контрамера.

«Припремили смо пакет контрамера за Русију», рекао је Министар, истичући да турска страна жели да успостави дијалог са Москвом.

Kata Bucik

Тагови: ; ; ;