Челници Европске уније упозорили су САД да ће, уколико амерички сенат усвоји строги визни режим који је конгрес већ одобрио одговорити реципрочним мерама.

eu-zastava-flag

Како јавља европски портал EUObserver челници 28 земаља упозорили су Сједињене Америчке Државе да би могли донети закон којим ће обновити визни режим са САД уколико Америка уведе нови закон којима ће виза за улазак у САД бити неопходна свима који су посетили Ирак,Иран,Сирију или Судан после 2011 године.САД безвизни режим имају са 30 земаља углавном европских.

Подсетимо,након терористичких напада у Паризу САД су одлучиле да пооштре визни режим.Представнички дом америчког конгреса усвојио је предлог закона по коме ће сви који улазе у САД морати имати биометријске пасоше а особама које су посетиле у претходних 5 година Ирак, Сирију или Судан као и особама које су биле у Ирану биће потребна виза за улазак у САД као и непосредни интервју приликом добијања визе.

Амбасадор ЕУ у САД Дејвид о Салван изјавио је да ће поменуте визе највише погодити оправдана путовања пословних људи,новинара и хуманитарних организација.

САД има безвизни режим са земљама ЕУ изузев Хрватске,Пољске,Румуније и Кипра.Европска унија је још 2014 године претила увођењем визног режима ако САД не укину визе за све земље ЕУ.

Тагови: ;