Губернатор Одеске области Украјине и бивши председник Грузије Михаил Сакашвили јавно је за корупцију оптужио двојицу истакнутих пучиста-мајдановаца: премијера Арсенија Јацењука и министра полиције Арсена Авакова. Аваков је Грузину јавно поручио да се „губи из Украјине”.

 

Међутим, Сакашвили се није дао збунити. Одржао је конференцију за медије је Јацењуку и Авакову поручио:

 

„Ја сам Украјинац! Нећете дочекати да напустим Украјину. Као човек који има обавезе пред грађанима Украјине – немам намеру никуда да одлазим. А нећу вам дозволити да пљачкате Украјину”.

 

Сакашвили је недавно узео украјински пасош због чега је био лишен држављанства Грузије.

 

A својим опонентима oн je још поручио:

 

„Саветујем господи Авакову и Јацењуку и њиховој сабраћи по корупцији да се помире с тим да остајем у Украјини озбиљно и задуго”.

 

Одмах после ове изјаве, затражио је да буде објављен снимак састанка код Јацењука о продаји државних пакета акција на којем му је Аваков пљуснуо воду у лице.

 

Притом је нагласио:

 

„Дошло је време да народ Укрјине зна шта ко ради и говори. Да „субјекти” који су земљу довели до краја одговарају за све речи и своје поступке”.

 

Ево, почео је обрачун у пучистичком врху у Кијеву. Наредни дани ће показати: ко је у њему – ако се изузме шеф државе Петар Порошенко – главни „Американац”.

Тагови: ; ; ; ; ;