Вербални испад албанског новинара током конференције за новинаре премијера Србије Александра Вучића у Бриселу није случајан и на фону је сатанизације председника Републике Српске Милорада Додика и урушавања институција, сматра војно-политички аналитичар Мирослав Лазански, објављује РТРС.

 

477899_011904c3_f

 

„Овде је нападнута институција Републике Српске више него сам председник, господин Додик. Иде се на то да се кроз персонализацију тих напада на личности које су на одређеним функцијама, врши урушавање целе Републике Српске“, рекао је Лазански.

 

Он истиче да је очигледно да је председник Републике Српске Милорад Додик под великим притиском и да Запад покушава на све начине да га сатанизује, додајући да је и некултурни испад албанског новинара на фону сатанизације.

 

„То је један сценарио који је већ дуже присутан. На све начине покушава се јавно блаћење његове личности – значи и њега лично и институције председника Републике Српске. Ово што је урадио албански новинар није нимало случајно. То се могло и очекивати“, рекао је Лазански.

 

Оценио је да постоји сценарио и за писање одређених текстова против председника Републике Српске, што је све на фону урушавања институција.

 

 

(Дневне Новине Правда)

 

Тагови: ; ; ;