«На великој конференцији за новинаре Владимир Путин је дао акредитацију за 1390 представника медија», јавља прес служба Кремља. Ово је апсолутно рекордан број новинара који желе да поставе питања Председнику. На првој конференцији за новинаре коју је Путина одржао 2001 године, било више од 500 акредитованих новинара, у наредним годинама више од 700, а у 2014 години 1259.

vladimir-putin

За 17 децембар је заказана годишња конференција за штампу коју ће Путин одржати по једанаести пут. Почеће у 12:00 по московском времену и биће емитована на Првом програму «Русија 1» и «Русија 24». Пренос ће бити и на радију «Комсомольская правда» (fm.kp.ru).

Неће бити телефонске комуникације са шефом државе – питања ће постављати новинари водећих домаћих и страних медија, као и они из региона. На питања грађана Председник ће да одговара током «директне линије» који се обично одржава у пролеће.

Место одржавања састанка са новинарима још није прецизирано. Првих седам конференција за новинаре је одржано у 14 згради Кремља (зграда је сада расформирана), а затим у Центру за међународну трговину.

Најдужа конференција за штампу је одржана 2008 године, када је Путин одговарао на питања 4 сата и 40 минута. Прошле године је Председник провео 3 сата и 10 минута одговоривши на 39 питања.

Kata Bucik

Тагови: ; ;