Русија намерава да прошири листу рестриктивних мера против Турске, пише «Комерсант». Нове санкције могу се проширити на хотелско пословање, дрвне прерађевине, обуку пилота, као и државне поруџбине.

 

424648-turska-zastava02-ras-foto-shutterstock

 

Како лист пише, на иницијативу министра за економски развој Дмитрија Медведева припремљен је нацрт уредбе Владе у оквиру «специјалних економских мера» против Анкаре. Документ је развијен у складу са «анти-турским» декретом председника Владимира Путина, чији је део већ извршен 30. новембра, када је уведена тренутна забрана увоза из Турске, ограничен списак хране, заустављен програм сарадње владе и ограничавање учешћа турских држављана на рад у Руској Федерацији.

 

У другој фази проширене су економске санкције, наводи лист.

 

Нови пропис ставља на листу «врсте рада (услуга) које се забрањују на територији Руске Федерације за организације под јурисдикцијом Турске.» Конкретно, говоримо о увозу грађевинских услуга, туристичких услуга, угоститељских, као и преради дрвета и обуци особља цивилних авио-компанија из Руске Федерације у Турској. На руска правна лица могу ставити забрану за закључивање уговора са правним лицима из Турске.

 

 

Тагови: