Од почетка војне операције у Сирији руска авијација извела 4.201 ваздушни напад, изјавио је начелник Главне оперативне управе Генералштаба руске војске Сергеј Рудској.

 

1386245041_super_etendard

 

Од тог броја напада 145 их је извршено стратешким бомбардерима, додао је он, преноси Спутњик.

 

Према његовим речима, Русија је фокусирала своје нападе на основну инфраструктуру терориста, њихову војну технику, а гађани су и сами терористи.

 

Истовремено, руска авијација уништила је преко 1.200 цистерни са нафтом, рекао је Рудској и додао да су напади на позиције терориста у последње време интензивирани.

 

„Само за протекла 24 часа руска авијација је извела 17 ваздушних напада на позиције Даеша (такозване Исламске државе) у близини Раке и убила преко 150 терориста“, рекао је Рудској.

 

Он је додао да ће Русија наставити да улаже напор како би се ујединиле снаге сиријске војске са многобројним групама које се боре против „Даеша“.

 

„Намеравамо да наставимо да се залажемо како би се ујединиле снаге сиријске војске са осталим групама које су заинтересоване да се Сирија ослободи од медјународних терориста“, рекао је он.

 

Истовремено, сиријска армија проширила је контролу над сиријско-турском границом на северу провинције Латакија.

 

Жестоке борбе су вођене у близини градова Сирманије и Салме, након чега је сиријска војска заузела важне стратешке висоравни, проширивши контролу над границом.

 

Спутњик / Танјуг

Тагови: ;