Премијер Србије Александар Вучић и амбасадор Руске Федерације Александра Чепурина разговарали су данас о предстојећој посети потпредседника руске владе Дмитирија Рогозина Србији и заседању Мешовитог комитета

 

1101832602

 

Премијер Србије Александар Вучић и амбасадор Руске Федерације Александра Чепурина разговарали су данас о предстојећој посети потпредседника руске владе Дмитирија Рогозина Србији и заседању Мешовитог комитета, који ће бити одржан у Београду у јануару следеће године.

 

Премијер Вучић истакао је значај добрих економских односа двеју земаља са посебним освртом на сарадњу у аутомобилској индустрији, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

 

Вучић је навео да ће једна од главних тема Мешовитог комитета бити улагања руских компанија у тешку индустрију у Србији и могућности извоза контигента од 5.000 Фијатових возила у Руску федерацију.

 

Амбасадор Чепурин је поново изразио задовољство због веома успешне посете премијера Вучића Москви и истакао да је у обостраном интересу да развој економске сарадње буде приоритет у будућем периоду, наведено је у саопштењу.

 

(Вечерње Новости)

Тагови: ; ;