Владимир Путин..тајна за тајне службе

Све западне тајне службе покушавају да продру у приватни живот Владимира Путина, али то је немогућа мисија јер Путин је на место Председника Русије дошао из моћне тајне службе.

 

Putin Путин

 

Бивши КГБ оперативац, а данашњи руски Председник Владимир Путин је успео да сачува личну и породичну приватност. Као и сваки други Председник, и он је свакодневно окружен новинарима. У његовом случају, то је група репортера из Кремља коју он сматра оданом и поузданом, а која га прати током целог дана у обављању дневних послова. И поред таквог начина живота, он је успео да сачува приватност од јавности што је и карактеристично за једног бившег КГБ оперативца.

 

Путин има две ћерке: Марију звану Маша, која има 29 година и Екатарину звану Катија стару 28 година. Маша је рођена 1985. године у Лењинграду и име је добила по Путиновој мајци, док је Катија рођена у Дрездену у ком су живели док је Путин радио за КГБ. Девојке су студирале у Русији под лажним именима тако да ни њихови пријатељи нису знали њихов прави идентитет. Фотографије њих као одраслих никад нису објављене.

 

Након пада МХ17, један холандски таблоид је тврдио да Маша живи са дечком у Хилверсуму. Градоначелник Хилверсуму је тражио да се Маша депортује са украјинским демонстрантима који су камповали испред зграде у којој је она наводно живела са својим дечком. Међутим, када је маса новинара стигла до њиховог стана, није било никог. Чак нису могли да нађу никог ко их познаје.

 

Новинарима који прате Путина је строго наређено да морају да поштују његову приватност. Један дописник из Москве је 2008. године објавио да Путин хоће да се ожени са гимнастичарком Алином Кабајевом због чега је уредник морао да да оставку за само пар сати после тога. Милијардер Јевгениј Лебедев је обећао да ће штитити новинаре све док није примио позив од неког председниковог члана чију је поруку одмах схватио.

 

На конференцији новинара у Сардинији упитали су га да прокоментарише своју везу са Кабајевом, на шта је он одговорио: „Неке границе морају постојати. Одувек сам презирао оне које гурају нос у туђи живот. „После овога је свима било јасно да су питања о његовом приватном животу забрањена.

 

Због свега овога Путин важи за изузетно затворену особу. Иако су новинари били у сталном контакту са њим и његовим помоћницима, о породици се никада није причало. Да Путинов породични живот мора остати тајна, било је неписано правило.

 

За три године, колико је један новинар провео с њим и са њим ишао на пословна путовања, у периду од 2009. до 2012. године, његову тадашњу жену Људмилу, видео је само једном, а кћерке ни једном.

 

Хуберт Сајпел, немачки редитељ документараца, имао је због потреба свог филма „Ја, Путин“ неограничен приступ Путину у периоду од 2010. до 2011. године. Након премијере филма, Сајпел је изјавио да му је ово било дозвољено под једним условом – да не сме да открије ништа о његовом приватном животу. Иако је провео са Путином стотине сати, он никада није видео његове ћерке.

 

О Путину се само зна оно најосновније. Супругу Људмилу упознао је 1980. године преко заједничких пријатеља. Она је била стјуардеса Аерофлота. Изашли су на састанак на невиђено, а Људмила је у једном интервјуу, који је дала 20 година касније, изјавила да је Путин био лоше обучен и непривлачан тако да јој никад не би привукао пажњу на улици. Међутим, Путин је био упоран па су се венчали 1983. године.

 

2000. године Борис Јељцин је поднео оставку, а Путин је именован за Председника. Том приликом су његове кћерке дале само један интервју у ком се Катија пожалила што не може више да иде у школу већ им учитељи долазе кући. Такође, телохранитељи који су увек ту, у близини, када иду у биоскоп или се налазе са пријатељима. Девојке су их чак једном позвао да попију кафу са њима, али су они то одбили.

 

Разлог зашто се Путин овако заштитнички понаша према својој деци произилази из онога што је лично видео код других породица. Понашање жене и ћерке његовог бившег шефа Анатолија Собчак било му је толико гадно да је већ тада знао да ће децу држати даље од јавности. Лоше мишљење имао је ио породици Бориса Јељцина.

 

У интервјуу из 2000. године Људмила је последњи пут причала о њиховим ћеркама. Изјавила је да су после Путиновог именовања за Председника, девојчице га више виђале на телевизији него код куће, али то није утицало на њихов однос. И поред свега, он је остао изузетно присан са њима. Када су је новинари питали да ли га ћерке врте око малог прста, Људмила је одговорила да иако је он тај који их је размазио, њега никад нико није могао да врти, па ни ћерке. Такође, у том интервјуу, Људмила је признала да је цео дан плакала када је чула да је њен супруг постао председник јер је знала да је крај њиховом приватном животу.

 

После овог, па до данас мало је ствари које је јавност чула о њима. Понекад би се појавила покоја гласина попут оне из 2010. године. Тада је на насловним странама био Џорит фасенима, директор Гаспрома, а наводни Машин дечко, због сукоба са телохранитељем банкара Метвеија Урина.

 

Људмила је спровела 30 година у сенци свог супруга. Пошто су се развели, избрисано је свако сећање на њу са службених страница Кремља. Према закону, она има право на пола Путинове службене плате која износи 102 000 $, али никакви детаљи о њиховом разводу никада нису изашли у јавност.

 

Ката