Турски председник Реџеп Тајип Ердоган уврстио је посланика турског парламента Ерена Ердема „у круг издајника“. Раније је Ердем у интервјуу за RT рекао да се џихадистима Исламске државе са територије Турске достављала отровна материја сарин, која се могла употребити за хемијски напад.

 

Turkey's Prime Minister Recep Tayyip Erdogan addresses the lawmakers of his ruling Justice and Development Party at the parliament in Ankara, Tuesday, April 22, 2008. (AP Photo/Burhan Ozbilici)

Посланик је касније због изјаве дате руској телевизији оптужен за велеиздају.

 

Турски председник је на митингу у граду Кона рекао да је скупштински посланик Републиканске партије Ерен Ердем починио издају, пренела је RT.

 

У издајнике спадају и они који у интервјуу за стране државне телевизије оптужују властиту државу да продаје хемијско оружје. Каква је то издаја. Жао ми је оних који га држе у партији, нагласио је Ердоган.

 

Турске власти обратиле су пажњу на Ерена Ердема након што је он у ексклузивном интервјуу за RT рекао да је терористима ИД 2013. са територије Турске достављана отровна материја сарин. Турски тужиоци покренули су истрагу против члана парламента

Тагови: ; ; ; ; ;