Несрећа се догодила у нуклеарној електрани «Фукушима-1» 2011 године. Територија је била озрачена и становништво је на брзину евакуисано. Људи су били присиљени да напусте све, укључујући стоку и кућне љубимце. Оставши без хране, животиње су биле осуђене на смрт од глади. Али, један Јапанац, 55-огодишњи Наото Мацумура, се вратио у зону озрачења да нахрани напуштене животиње. Он схвата да сваки дан добија велику дозу зрачења, али је то за њега од малог значаја. Уз помоћ волонтера који шаљу новац, обезбеђује храну за псе, мачке, краве и многе друге животиње које су остале у озраченом подручју. Наото Мацумура је једина особа која се усудила да живи у ограниченом подручју Фукушима.

fukushima-radioactive-disaster-abandoned-animal-guardian-naoto-matsumura-5

И он је отишао током евакуације, али се вратио да би бринуо о животињама које су остале напуштене. Вратио се да помогне својим домаћим животињама, али је схватио да је много оних којима је потребна помоћ.

Мацумура зна да га је радијација убија, али одбија да брине о томе.

Влада му је забранила да буде ту, али га нису зауставили. Дошао је овде 2011 године и од тада живи у овом подручју. Ослања се само на донације и од тог новца набавља храну за себе и животиње.

Поклоници га зову «Чувар животиња Фукушиме».

Kata Bucik

Тагови: ; ; ;