Велика Британија је званично донела закон о организовању референдума за излазак земље из Европске уније. Истовремено до самог одржавања референдума британски премијер Давид Камерон тражи и реформе у вези односа у самој унији. Он захтева преговоре са партнерима из ЕУ по следећим питањима: конкуренција, социјална политика, економско управљање и суверенитет.

 

74485418

 

Британски премијер Дејвид Камерон назвао је миграциону кризу главним фактором који подрива поверење становника његове земље према Европској унији.

 

„Ниво усељавања је за прилично кратко време досегао размере које немају преседана. Исто важи и за притисак који миграциони притисак врши на локалне заједнице и социјалне службе. То код британског народа изазива озбиљну забринутост и подрива поверење у ЕУ. Морамо наћи ефикасно решење за овај проблем” – ркао је Камерон на вечери са лидерима осталих 17 земаља чланица ЕУ.

 

Једна од главних тема овог самита ЕУ управо су захтеви Лондона да се промене услови чланства Велике Британије у Европској унији.

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;