Амерички сенатор Џон Меккејн је критиковао Обамину администрацију и државног секретара Џона Керија лично због «помагања и подржавања» Владимира Путина.

 

Политичар, посебно познат по својој антируској политици, је изразио незадовољство резултатима Керијеве посете Москви.

download

 

«Амерички државни секретар Џон Кери је дао најдивније могуће коментаре које сам чуо у животу. Сада не треба да се отарасимо Асада, са Русима је све у реду. Само ћемо да се у свему слажемо са Владимиром Путином», рекао је Сенатор.

 

«То помагање Владимиру Путину нисам видео ни код једног Председника», објаснио је он.

 

Такође, Мекејн је поново говорио против новог плана буџета за САД, којим се уклања забрана на испоруку ракетних мотора руске производње. Према његовом мишљењу, због тога ће «Путин и његови сарадници» добити «десетине милиона долара.»

 

Џон Кери је отпутовао у Москву на разговоре са руским Председником Владимиром Путином и руским Министром иностраних послова Сергејем Лавровим. Главна тема посете америчког државног секретара Москви је било сиријско питање. Вашингтон је, нагласио је Џон Кери, спреман да сарађује са Русијом у борби против терористичке групе «исламска држава». *

 

Сенатор Меккејн је у више наврата показао агресију према Русији. Конкретно, у октобру је, коментаришући растући утицај Русије на Блиском истоку, позвао Вашингтон да «не допусти» да Путин ојача своју позицију у региону.

———

* Ову организацију је Врховни суд Руске Федерације прогласио терористичком и њене активности су на територији Русије забрањене.

 

Kata Bucik

Тагови: ; ;