Светозар Маровић, високи функционер ДПС-а Мила Ђукановића и некадашњи председник заједничке државе Србије и Црне Горе, ухапшен је јуче. Њему је после саслушања одређен притвор до 30 дана.

 

hhr (7)

 

Маровић је ухапшен јуче у Подгорици. У притвору у вези са малверзацијама у промету државним земљиштем, од раније се налазе његови син, брат и стрина. Из истих разлога, раније су осумњичени и двојица сада већ бивших градоначелника Подгорице Рајко Куљача и Лазар Рађеновић.

 

Маровић је лишен слободе због постојања основане сумње да је извршио продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја подстрекивањем, на организован начин — саопштено је из Специјалног тужилаштва, из ког нису желели да детаљније коментаришу хапшење човека који је деценијама са Ђукановићем, дрмао црногорском политичком сценом, и био неприкосновени владар Будве, метрополе црногорског туризма.

 

Како «Новости» сазнају, Маровић се сумњичи у три предмета — за градњу и поделу стамбеног и пословног простора у ТQ Plaza, градњу платоа за музичке спектакле на Јазу и трансакције са грађевинским земљиштем на Пријевору изнад Јаза, што је буџет општине Будва коштало више од 12 милиона евра.

 

Бранилац Маровића, адвокат Здравко Беговић је рекао да је његов клијент „достојанствено“ поднео хапшење.

 

Агенције

 

 

Тагови: ; ; ;