Уверен сам да су јучерашњу годишњу конференцију председника РФ Владимира Путина пажљиво слушали сви западни политичари,новинари, покушавајући да се ухвате за сваку реч и бавили се сваком његовом реченицом.Данашњи наслови у свим светским медијима то показују.

1318452 18.12.2012 18 декабря 2012. Президент России Владимир Путин на VIII Всероссийском съезде судей в Москве. Михаил Климентьев/РИА Новости

Сви виде разлику у следећим Путиновим изјавама.18 децембта 2014 године он је изјавио «сви људи који су се од срца одазвали да учествују у било каквим војним операцијама не могу бити плаћеници јер за то не примају новац», а 17 децембра 2015 године изјавио је «Ми никад нисмо рекли да не постоје људи који се баве решавањем одређених питања и у војној сфери али то не значи да је тамо присутна регуларна руске армије.Осетите разлику.»

И тад као и неколико пута раније новинари су питали Путина о присуству руске војске на југоистоку Украјине.Сваки пут, председник је одговорио одрично.Међутим у јучерашњим изјавама председника западни медији и политичари су нашли потврду присуства руске војске на југоистоку Украјине.

Најкомичнија је била заједничка конференција украјинског председника Порошенка и генералног секретара НАТО Столтенберга.Порошенко је изјавио да је «руски представник јуче на конференцији признао постојање руске војске у Донбасу» а Столтенберг је рекао да верује Порошенку и захтевао од Путина повлачење руске војске из Украјине.Столтенберг је рекао да су «људи који се баве решавањем одређених војних питања» познатији као војници.

Мене посебно интересује под којим су именом познатији «консултанти и експерти» НАТО и САД чије присуство у Украјини више нико и не крије?

Отворите било који украјински портал и видећете наслов «САД војни инструктори обучавају украјинске војнике»Можда то нису војници или украјинску војску обучавају шивењу.

Осим тога један од основних параграфа Минских споразума гласи «све иностране војне формације неопходно је под надгледањем ОЕБС повући са територије Украјине».

Него вратимо се речима председника Путина.Прес секретар председника Дмитриј Песков изјавио је да су речи председника погрешно интерпретиране пошто он није говорио о војницима него о добровољцима.

«Тамо се десио рат и људи су учествовали у њему,пуцали,учествовали у војним операцијама, зар то све није војна сфера» рекао је Песков додајући да ко разуме Путина- разуме а ко не неће разумети ни ове исправке.

Золотој

Тагови: