Организација кримских татара захтева да се политика Кијева према Криму након његове интеграције у Руску Федерацију прогласи за геноцид,изјавио је потпредседник државног савета Крима и председник организације «Крим»Ремзи Иљасов.

maxresdefault

«Овлашћен сам да у име кримских татара захтевам да се политика Кијева према Криму дефинише као геноцид.Блокада Крима је усмерена против свих становника полуострва па самим тим и кримских татара.Оваква политика не може се назвати другим именом осим геноцид»-изјавио је Иљасов.

Он је напоменуо да су му се с молбом да се блокада Крима окарактерише као геноцид обратиле многе кримско-татарске организације.Овај предлог биће размотрен од стране кримског парламента.

Иљасов је напоменуо да у блокади Крима учествују и представници нигде регистроване организације «Меџлис кримско татарског народа» Мустафа Џемилов и Рефат Чубаров.

Потпредседник кримског парламента Руслан Балбек уверен је да ће кримски парламент усвојити предлог кримских Татара.

«Ја сам уверен да ће парламент подржати иницијативу да се блокада Крима оцени као геноцид Кијева према Криму због тога што је блокада усмерена против свих становника Крима»- изјавио је Балбек

Тагови: