Koлумниста „Ослобођења“, новосадски новинар, Томислав Ловрековић ухапшен је данас због снимка који је он снимио и поставио на Јутјубу, наводи се у саопштењу редакције.

 

lovrekovic2

 

Ловрековић је и даље у полицији. Према речима сведока полиција је му је одузела рачунар и телефон.

 

«Он је ухапшен пре око сат времена, то нам је јавио други колега новинар који је у контакту са њим. За сада немамо других информација, осим што је извршен претрес стана, заплењени компјутер и телефон, и речено му је да је због тог снимка који је поставио на јутјуб. Чим будемо имали више информација објавићемо. Снимак је од пре неколико дана, тако да сумњамо да је полиција намерно чекала петак како би га задржали током викенда у полицијском притвору», — рекли су колеги из «Ослобођења» за Њуз-Фронт Србија.

 

У снимку Ловрековић је говорио о реформама и борби против корупције, те прозвао председника Владе, министра полиције и Владу Србије. Ловрековић на снимку каже да ће ускоро доћи време где ће бити суђено премијеру и појединим министрима.

 

За наше читаоце објављујемо споран говор Ловрековића.

 

 

Ово је друго привођење у Новом Саду, због снимака на Јутјубу каналу, пре Ловрековића приведен је био Др Андреј Фајгељ у новембру месецу.

Тагови: ; ; ;