Вашингтон троши новац узалуд јер украјински војници продају америчку опрему ополченцима, изјавио је заменик начелника штаба Народне милиције ЛНР-а Игор Јашченко коментаришући пружање финансијске помоћи од стране разних америчких фондова украјинској војсци.

 

1328749687

Медији су и раније извештавали овоме, а као доказ је послужила продаја америчког теренског оклопног возила од стране ВСУ (оружаних сила Украјине) ополченцима ЛНР-а.

 

«Желим да кажем да ће новац који Вашингтон шаље бити, као и раније, узалудно потрошен. Највероватније ће део тих средстава бити украден, као када је амерички аутомобил продат ополченцима ЛНР-а од стране ВСУ» — рекао је Јашченко.

 

Он је рекао да је доказ за ту причу приказан на локалној телевизији.

 

Према Јашченку, који се позвао на податаке у медијима, у марту 2016. години ће у зони сукоба у Донбасу САД подржати план да се створи систем војног емитовања. Међутим, како он каже, и тај новац ће бити украден.

 

Украјинске власти у априлу прошле године покренуле војну операцију против отцепљења ЛНР и ДНР. Према најновијим подацима УН, жртвама сукоба је стало више од 8 хиљада људи.

 

Тагови: ; ; ;