Европске земље и Турска су затвориле своје небо за далекометну авијацију Русије, која врши ваздушне ударе по ИД у Сирији због чега су пилоти били приморани да изграде себи други пут и заобиђу Европу, изјавио је заменик команданта руске далекометне авијације генерал-мајор Анатолиј Коновалов.

 

Captureaaaav

 

«Оленегорск је најсевернији наш аеродром који омогућава повећање домета и допуну резервоара горивом у ваздуху. Било је неких акција које искључују могућност обављања задатака у другим варијантама. Европа није дозволила, Турска такође»- рекао је Коновалов.

 

Он је додао да је чак и у таквим условима руска далекометна авијација доказала да је способна да обавља задатке, преносе РИА «Новости».

 

Коновалов је рекао да су авиони далекоменте авијације до данас извели 145 летова у сврху наношења удара на инфраструктуру «Исламске државе» у Сирији.

 

Односи између Русије и Турске су у кризи после 24. новембра када је руски борац Су-24 оборен од стране турског ваздухопловства у Сирији на граници са Турском. Посада је успела да се избаци, али је на пилоте пуцано док су били у ваздуху при чему је један од пилота погинуо.

 

 

Тагови: