У Кијеву, у близини зидова кабинета министара неколико десетина људи је учествовало у протесту против интеграције Украјине у Европску унију и тренутне политике украјинских власти.

 

16

 

Учесници су развили банере «Евромајдан, евроасоцијација — смрт Украјине», «Стоп Евроколонизацији», «Европска интеграција — губитак суверенитета Украјине», «Стоп еврогеноциду» итд.

Демонстранти су узвикивали «Срамота кабинета министара», «Желимо поновно уједињење Русије и Украјине!».

33

 

«Престанак рада предузећа. Масовна незапосленост. Шта је у порасту у Украјини? Расте производња вотке. Све већи број наркомана. Све је већи број случајева кардиоваскуларних болести. Све већи број кривичних дела. Крвави рат. Две године братоубилачког грађанског рата» — рекла је организатор митинга лидер Социјалистичке партије Наталија Витренко.

212

 

«Ми смо у колевци руске цивилизације. Морамо се поново ујединити са нашим дететом по имену Русија. Ко је изградио Москву? Јури Долгоруки — син кнеза Кијева. То је наша земља. Морамо испунити завет предака и ујединити нашу домовину, а не да се по налогу САД, ЕУ, Израела претварамо у ђубриво за њих», — рекла је Елена Мазур, шеф невладине организације» за Украјину, Белорусију и Русију».

 

 

Тагови: ;