Листу нових руских чуда саставили су сами Руси пре неколико година, гласајући преко интернета или СМС порука

1. Бајкалско језеро..налази се у источном Сибиру и сматра се најдубљим језером, али и највећим резервоаром питке воде на свету. Дубоко је 1500 метара, а боја воде је упркос њеној дубини изразито бистра и плава.

2. Долина гејзира..налази на Камчатки, а занимљиво је због стотина активних и атрактивних гејзира. Сврстана је на УНЕСЦО-ву листу светске баштине.

3. Споменик мајци домовине..саграђен је педесетих година прошлог века у Волгограду. Настао је у част свим војницима који су изгубили живот у Другом светском рату. Овај споменик је чак два пута виши од кипа слободе у Њујорку, и уврштен је у Гиносову књигу рекорда.

4. Петерхоф изграђен је према наредби Петра I почетком XVII века и налази се у непосредној близини Санкт Петербурга. Због гомиле зеленила, воде, злата и дивне архитектуре, ово место се сматра врхунском атракцијом у туристичкој понуди Русије.

Peterhof-Foto-Wikipedia-Florstein

5. Катедрала Василија Блаженог..налази се на Црвеном тргу, а препознатљива је по својим куполама и бојама. Саграђена је у периоду између 1555 и 1561 године у част победе цара Ивана Грозног над Монголима.

6. Стубови Комски републике..нико није сигуран у то када су настали, али научници се слажу у једном — једино је природа могла да направи нешто овако. Висина им је 42 метра.

7. Елбрус..највиша тачка Русије, а према некима и највиши врх Европе. Препун туриста и заљубљеника у скијање и зимске радости. Висина му је 5600 метара.

Kata Bucik

Тагови: ;